16. Questionnaire

Questions

1. What are the characteristics that define a blog as opposed to a website?
a) Blogs are frequently updated unlike static web pages
b) There is low level of engagement on blog pages
c) Blogs have only a couple of pages of content
d) Websites are considered more search engine friendly

2. Which of these are the benefits of accepting guest bloggers on your blog?
a) Increasing brand interest and product promotion
b) Boosting sales through affiliate links
c) Email marketing campaigns
d) Diversifying blog content

3. What is a blogging platform?
a) It is a software used to create a blog and publish content
b) It is a blogging strategy
c) It is a part of blogosphere
d) It is a blog optimization tactic

4. Which of these can help you increase the security of your blog?
a) Optimizing the blog with plugins
b) Keeping your CMS platform and all the plugins updated
c) Determining the focus keyword you want to use
d) Extending your influence to the social networks

5. Why is interlinking important?
a) Because the search engines discover and index new content through links
b) Because of a long-term strategy
c) It affects the use of keywords in the title
d) It helps with creating a mailing list

6. Which of these are the characteristics of search engine friendliness?
a) Blogs and blogosphere
b) Google
c) Website and web pages
d) Frequent updates and links

7. What is blogosphere?
a) The term used to describe when a company shares content on its blog
b) The term used to recognize blogs as a part of the online community
c) The blogging project with multiple authors
d) The first blog created on the internet

8. What is the reason that affected such expansion of blogging nowadays?
a) Blogging is very expensive and complicated
b) Blogging requires many technical skills
c) Creating a blog is much simpler than it used to be, and there are many opportunities to monetize a blog
d) There is a new blog published each second

9. How can you save/optimize time when blogging?
a) Generating inbound links and increasing sales
b) Using both free and paid reach
c) Hiring freelance writers or inviting guest bloggers to write for you
d) Using plugins to optimize blog pages

10. What is blogger outreach?
a) It is a strategy used in online marketing to reach out to other bloggers and suggest a collaboration
b) It is a strategy used in online marketing to explore guest blogging opportunities
c) It is a method used in email marketing to increase conversions
d) It is a method used in affiliate marketing to increase sales

11. When you analyze the benefits of blogging and how it contributes to your business, you should focus on exploring:
a) Product details and features
b) The channels you will use for blog promotion
c) Which content brings the highest performance and most conversions
d) Affiliate links and affiliate marketing

12. How can you build influence through blogging?
a) Neglecting online promotion and content distribution
b) Publishing regularly and sticking to your niche
c) Optimizing the blog with plugins
d) Writing without thinking about your target group

13. Which of these blogging platforms requires installation to your web server?
a) WordPress.org
b) WordPress.com
c) Medium
d) Tumblr

14. What is the drawback of having too many plugins installed on your blog?
a) There are no drawbacks
b) They can confuse the visitors
c) They might slow down the load time of your blog
d) They are too expensive

15. What is a vlog?
a) Content format which uses video to present content
b) Content shared on a vlog
c) Content format which uses different types of written content
d) Visual content such as image

16. Which of these are blogging essentials?
a) Blogosphere and blogging community
b) Template, mailing list, and social accounts
c) Affiliate links and affiliate marketing
d) Engagement and influence

17. When using images on your blog, you should make sure:
a) To add a subscribe button to your blog
b) You engage the visitors through images
c) To enable commenting on your blog posts
d) You use images of high-quality which are optimized

18. Which of these are the benefits of blogger outreach?
a) Increasing brand interest and product promotion
b) Being paid to write a guest blog
c) Featuring guest bloggers
d) Diversifying blog content

19. Which of the monetization tactics enables the blogger to earn income through profit sharing?
a) AdSense
b) Affiliate marketing
c) Sponsored post
d) Email marketing

20. The idea with niche blogging is to focus on:
a) Affiliate marketing strategy
b) Monetization tactics
c) A single topic
d) Promotion of a business through a blog

21. Which of these is an advantage of working with vloggers?
a) Behind the scene vlog
b) Personalized approach
c) The possibility to involve the viewers in the creative process
d) Exposure to the vlogger’s followers

22. What are the reasons for choosing an independent blogging platform?
a) Social aspect of this platform
b) No costs of hosting or domain
c) More flexibility and customization options
d) No direct SEO benefits

23. Which of these is an idea for vlogging as your business?
a) An interview vlog
b) No involvement in the creative process
c) Being featured in someone’s vlog
d) Exposure to the vlogger’s followers

24. Which of these is a type of blog?
a) Blogging
b) Blogosphere
c) Business blog
d) Blog monetization

25. To invite guest bloggers, you should:
a) Identify the influencers you want to work with
b) Identify the influencers you want to work with and get in touch with them
c) Increase the number of subscribers
d) Increase the number of subscribers and send newsletter regularly

26. What is business blogging?
a) A strategy using blogging in online marketing to improve an online business
b) One of the benefits of team blogging
c) A tactic used by influencers to increase the number of followers
d) A promotion goal

27. What are the obstacles one might face when blogging?
a) Starting an online business
b) There are no obstacles
c) Generate inbound links and increase sales
d) Blogging is time-consuming and writing at a specific pace can become a challenge

28. Which of these are the benefits of blogging for individuals?
a) A possibility to increase sales and conversions
b) Using both free and paid reach
c) Being active on social networks
d) A possibility to share your experience and knowledge

29. What is a blog template?
a) It is an article that is published on several blogs
b) It is a type of blog
c) It is a blog layout of predesigned pages used to create a blog
d) It is content used in a newsletter

30. Which of these are ideas to turn a blog into a business?
a) Use AdSense and Google AdWords
b) Email marketing
c) Create a product, open an online store, or write an ebook
d) Consider the long-term strategy

31. How can you maximize the profit from blogging?
a) Use multiple monetization tactics
b) Focus on one tactic only
c) Place as many banners as possible
d) Promoting products that are not directly related to your niche

32. Blogging goals should be:
a) Original and unique
b) Custom and achievable
c) Short-term
d) Custom, achievable, and quantifiable

33. Which of these is a way to promote yourself as a guest blogger?
a) Identifying the influencers you want to work with
b) Joining blogging communities
c) Increasing the number of subscribers
d) Featuring guest bloggers

34. How do bloggers earn from affiliate marketing?
a) They publish sponsored posts
b) They have banners on all blog pages
c) They use AdSense
d) They share affiliate links in their blog posts

35. Which of these are content format ideas:
a) Short-term and long-term goals
b) Guides, lists, how-to articles, and videos
c) Editorial calendar and monetization ideas
d) Engagement, acquisition, and conversions

36. Which of these are the most important metrics to monitor on your blog?
a) Mailing list and social networks
b) Guides, lists, how-to articles, and videos
c) Engagement, acquisition, and conversions
d) Editorial calendar and monetization ideas

37. Many studies confirm that:
a) Companies that blog regularly generate more traffic
b) Companies that blog do not see any benefits from blogging
c) There is no connection between blogging and lead generation
d) There is no connection between blogging and SEO

38. How can a blog complement your business?
a) It can be used in affiliate marketing
b) It reflects website analytics negatively
c) It can provide product details and features, company news and updates
d) It shows product pricing information

39. Which of these is possible with team blogging?
a) Personalization and individualization
b) The promotion goals
c) Evaluating blog performance
d) Outsourcing content creation

40. Which of these are types of vlogs?
a) YouTube and CMS platform
b) Recorded videos and live broadcasting
c) Vlogging as your company
d) Personalized approach and tailored content

41. Which of the monetization tactics includes ads that are not published by the blogger?
a) Affiliate marketing
b) AdSense
c) Sponsored post
d) Email marketing

42. What are the strategies to monetize an email campaign?
a) AdSense and Google AdWords
b) Sponsored posts and conversions
c) Promoting a product and affiliate links
d) Reach a minimum amount of clicks

43. What can slow down your blog load time?
a) Image size and coding issues
b) Publishing calendar
c) Formatting of the content
d) Titles that do not have a keyword

44. Which of these is a mistake that bloggers should avoid?
a) Getting to know the readers
b) Proofreading all your posts
c) Optimizing the blog with plugins
d) Neglecting online promotion and content distribution

45. Which of these is going to help with improving the success of your blog?
a) Publishing consistently
b) Writing without thinking about your target group
c) Not creating a mailing list
d) Neglecting online promotion and content distribution

46. What is guest blogging?
a) It is a strategy used in online marketing to promote a blog through affiliate links
b) It is a strategy used in online marketing to explore guest blogging opportunities
c) It is a method used in email marketing to increase conversions
d) It is a method used in affiliate marketing to increase sales

47. What does content optimization include?
a) Off-site optimization
b) Optimization of the titles, headings, and image optimization
c) Content distribution
d) Inbound links and link popularity

48. Which of these is a part of on-site optimization?
a) URL structure and mobile friendliness
b) Inbound links and link popularity
c) Target group
d) Paid advertising and influencers

49. What are lead magnets?
a) Optimization strategy that includes content and image optimization
b) A type of campaign in email marketing
c) Offers that require visitors to leave their email address to get something in return
d) Inbound links and social media links

50. How can blogging complement social media marketing?
a) It increases visibility and diversifies content shared on social networks
b) It includes offers that require visitors to leave their email address to get something in return
c) It helps with mobile friendliness and URL structure
d) It increases the benefits of paid advertising and email campaigns

Answers

  1. a
  2. d
  3. a
  4. b
  5. a
  6. d
  7. b
  8. c
  9. c
  10. a
  11. c
  12. b
  13. a
  14. c
  15. a
  16. b
  17. d
  18. a
  19. b
  20. c
  21. d
  22. c
  23. a
  24. c
  25. b
  26. a
  27. d
  28. d
  29. c
  30. c
  31. a
  32. d
  33. b
  34. d
  35. b
  36. c
  37. a
  38. c
  39. d
  40. b
  41. b
  42. c
  43. a
  44. d
  45. a
  46. b
  47. b
  48. a
  49. c
  50. a