24. Sample Questions

 

Questions

 

1. Social media marketing uses social networks in order to _________________.

a) Create a website

b) Promote a company and reach more users

c) Monitor online performance

d) Share content via newsletters

 

2. Which of these is not a type of social media?

a) Blogs and microblogs

b) Social networking websites

c) Google Ads

d) Collaborative projects

 

3. The popularity of a social network is usually evaluated based on the:

a) Page rank

b) The number of ads

c) The number of followers

d) The number of links

 

4. In order to create Facebook pages and groups, one must have ____________.

a) Personal Facebook profile

b) Website

c) Google Analytics account

d) Twitter account

 

5. Facebook pages are for ______________.

a) Individual users to connect with their friends

b) Celebrities, businesses and institutions to create online presentation

c) Groups of users who share the same interest

d) Webmasters to publish Facebook ads

 

6. Facebook groups are for _________________.

a) Individual users to connect with their friends

b) Celebrities, businesses and institutions to create online presentation

c) Groups of users who share the same interest

d) Webmasters to publish Facebook ads

 

7. Facebook groups can be ____________________.

a) Opened and closed

b) Opened, closed and secret

c) Public and secret

d) Limited and unlimited

 

8. Twitter is a type of _________________ platform.

a) Blogging

b) Interactive

c) Analytics

d) Microblogging

 

9. Tweets contain up to ___________ characters.

a) 100

b) 140

c) 60

d) 250

 

10. What is a hashtag?

a) Hashtag is a word used to label or tag a message in order to identify it with a certain topic.

b) Hashtag is the first word in the message.

c) Hashtag is the link you add to the message posted on social media.

d) Hashtag is the title of an image or video you post on social media.

 

11. Google+ profiles are for _____________.

a) Individual users to connect with their friends

b) Celebrities, businesses and institutions to create online presentation

c) Groups of users who share the same interest

d) Webmasters to publish Google ads

 

12. Which option is available with Google+ pages, but not included as a part of Google+ profiles?

a) Profile and cover images

b) Adding hashtags to the messages

c) Comments and +1

d) Reviews and insights

 

13. What makes Google+ pages so useful in social media marketing is ____________________.

a) The option to use Google AdWords for free

b) The possibility to connect other social media accounts

c) The insights

d) The integration of other Google services, such as Google Maps and Google Search

 

14. LinkedIn is a social network particularly useful in ___________ marketing.

a) PPC

b) SMM

c) B2B

d) B2C

 

15. Which of these are social networks focused visual content in the form of images?

a) Facebook, Twitter and LinkedIn

b) Pinterest, Instagram and Flickr

c) YouTube and Vimeo

d) Foursquare and Yelp

 

16. Which of these are social networks focused on video content?

a) Facebook, Twitter and LinkedIn

b) Pinterest, Instagram and Flickr

c) YouTube and Vimeo

d) Foursquare and Yelp

 

17. Foursquare is particularly useful for _____________ businesses.

a) Global

b) Small

c) Large

d) Local

 

18. When we talk about social media, what is target audience?

a) Target audience is the group of users who are active on a particular social network.

b) Target audience is the group of registered users on your website.

c) Target audience is the group of email subscribers.

d) Target audience is the group of people you want to reach through social media as your potential customers.

 

19. Defining your target audience on social media will help you _________________.

a) Customize your approach based on your target group

b) Increase the number of followers through search engines ads

c) Analyze the performance of your page

d) Calculate ROI of social media

 

20. Social media engagement refers to the possibility of _______________________.

a) Encouraging the users to take part in an activity

b) Defining an effective approach to SMM

c) Choosing the perfect time to post

d) Analyzing the success of SMM strategy

 

21. Which one of these is an approach that will help you increase social media engagement?

a) Having fast-loading website

b) Having a lot of social followers

c) Addressing to your target audience

d) Using paid methods to promote your page

 

22. One of the ways you can learn about your social media target audience is by ________________.

a) Using social media insights

b) Using the statistics on your website

c) Using social media ads

d) Choosing the perfect time to post messages

 

23. If you want to engage your social media followers and increase the efficiency of your SMM strategy, you should publish ________________ content on social media.

a) Irrelevant

b) High-quality

c) Shared

d) Promotional

 

24. Which type of video format should be used to demonstrate the features and functions of a product?

a) Review video

b) Tutorial video

c) Entertaining video

d) Chat session

 

25. If you want to track traffic from social media, you should use _______________.

a) Social media insights

b) Social media ads

c) URL shortening services

d) Photos and videos

 

26. Using an approach where you are being helpful means that you should ________________.

a) Share promotional content in order to increase the number of customers

b) Post status updates that educate, inform and assist your followers

c) Be a professional representative of your company

d) Award users with free samples, discounts, etc.

 

27. Using an approach where you are being generous means that you should ________________.

a) Share promotional content in order to increase the number of customers

b) Post status updates that educate, inform and assist your followers

c) Be a professional representative of your company

d) Award users with free samples, discounts, etc.

 

28. ______________________ is important in order to diversify your social media presence, to stay fresh and keep your audience interested in what you have to say.

a) Using only one social media approach

b) Combining different social media approaches

c) Using only two most effective approaches

d) Using social media ads

 

29. Responding to your followers is one of the actions recommended for social media because ______________.

a) It helps you sell things quickly

b) It helps you build relationship and increase loyalty

c) It helps you increase engagement

d) It allows you to customize your account

30. Which one of these activities is recommended when managing social media?

a) Interaction

b) Ignorance

c) Complete automation

d) Irregular posting

31. Which one of these activities is not recommended when managing social media?

a) Diversification

b) Regular posting

c) Complete automation

d) Sharing original content

32. Establishing goals of your social media marketing strategy helps you:

a) Measure the results of the campaign

b) Develop a custom approach

c) Monitor you competitors

d) Using social insights

33. Which of these are the stages of planning SMM strategy?

a) Keyword research

b) Identifying target audience and defining the approach

c) Optimization of images and video files

d) Analyzing the statistics

34. Blogging is a good way to __________________.

a) Provide more information about your company

b) Improve design of your website

c) Track statistics and monitor the performance

d) Implement videos into your online presence

35. Which of these is not a blogging platform?

a) WordPress

b) Tumblr

c) Foursquare

d) Medium

36. What is a typical mistake in the process of implementing SMM strategy?

a) Identifying target audience

b) Defining your approach

c) Analysis and monitoring

d) Not determining the metrics allowing you to measure the goals

37. When it comes to customization of social media accounts, you should use the following options:

a) Add profile / cover image and description

b) Add HTML

c) Add title tags and alt text

d) Follow guidelines

38. Using paid advertising on social media is particularly useful when _______________.

a) You have a limited budget

b) You do not want to use search engine ads

c) You have just started on social media and you want to allow people to find you

d) You do not have a plan for your SMM strategy

39. Social media advertising cannot help you with _______________.

a) Page post engagement

b) Page likes

c) Link building

d) Clicks to your website

40. Adding _______________ can help you increase the performance of social media ads.

a) Tags

b) Images

c) Budget

d) Social media

41. Besides paid advertising, other possibilities for social media promotion include _________________.

a) Online promotions through social media accounts

b) Blogging and email marketing

c) Search engine ads

d) Social media insights

42. Calculating social media ROI helps you ___________________.

a) Measure the success of SMM strategy

b) Measure the success of SEM strategy

c) Define goals

d) Use social media for branding

43. The process of automation on social media refers to ________________.

a) Tracking conversions from social media

b) Scheduling posts in order to be published at a certain moment in the future

c) Defining qualitative and quantitative goals

d) Introducing changes to SMM strategy

44. In order to establish a good relationship with customers through social networks you should _____________.

a) Interact and share content

b) Post content that is not related to your industry

c) Use automation tools exclusively

d) Monitor and track insights

45. The efficiency of social media ads increases with advanced options to _______________.

a) Add more text

b) Target your audience

c) Create ads in two minutes

d) Monitor the performance of the ads

46. In which way can you benefit from sharing links on social media?

a) Creating new content

b) Increasing the number of followers

c) Generating traffic

d) Scheduling posting

47. Social bookmarking is an activity of _______________.

a) Adding and sharing website links on different online services

b) Promoting social media account through ads

c) Adding content to the social media account

d) Customizing social media account

48. The purpose of using social bookmarking website is to ___________________.

a) Promote content through paid advertising and banners

b) Promote website to online communities and generate traffic

c) Define plan and establish a strategy

d) Reduce the number of external links

49. Which one of these is a social bookmarking website?

a) Blogger

b) Delicious

c) WordPress

d) Flickr

50. One of the ways you can increase social media engagement is by ___________________.

a) Choosing to post when your target audience is online

b) Monitoring social media insights

b) Using automated posts

c) Sharing content only once a week

Answers

1. a

2. c

3. c

4. a

5. b

6. c

7. b

8. d

9. b

10. a

11. a

12. d

13. d

14. c

15. b

16. c

17. d

18. d

19. a

20. a

21. c

22. a

23. b

24. a

25. c

26. b

27. d

28. b

29. b

30. a

31. c

32. a

33. b

34. a

35. c

36. d

37. a

38. c

39. c

40. b

41. a

42. a

43. b

44. a

45. b

46. c

47. a

48. b

49. b

50. a