16. Questionnaire

Questions

1. Which of these are popular types of blog content?
a) How-to articles
b) Lists
c) Podcasts
d) All of the above

2. Evergreen content is:
a) A special type of a guest post
b) A type of content that is always relevant to the topic that is constant
c) A type of content about the current news
d) The same as compounding blog post

3. Which of these pages has information about the blog author(s)?
a) About us page
b) Shop page
c) Contact us page
d) Resource page

4. What is the main advantage of using blog plugins?
a) Usefulness
b) Increasing page load time
c) Security issues and too many redirects
d) All of the above

5. What you need to think about when choosing blog monetization methods?
a) VPS and shared hosting
b) Long-term goals
c) Domain name
d) Plugins and blog extensions

6. Which of these are the things you need to consider when choosing a hosting provider?
a) Hosted platforms such as Medium, Tumblr, etc.
b) If it offers email from your domain, backups, support, enough storage, and data transfer
c) VPS and dedicated hosting
d) The number of templates you can choose for your blog

7. Which of these are the essentials when planning your blog?
a) Domain name
b) Logo and graphics
c) Blogging strategy
d) All of the above

8. Blogs have:
a) Static pages sorted in reverse chronological order
b) Dynamic pages sorted in chronological order
c) Static pages sorted in chronological order
d) Dynamic pages sorted in reverse chronological order

9. What can help with building influence on social media?
a) Automated sharing using a plugin
b) Understanding your audience and using a personalized approach
c) Paid SEM reach
d) All of the above

10. Search engines discover new content through:
a) Database
b) Blog comments
c) Links
d) Paid reach

11. What is a sitemap?
a) A collection of all blog pages grouped into one file
b) The process of indexing a blog page
c) A type of blog content
d) All of the above

12. In terms of online marketing, niche represents:
a) A static page
b) A type of how-to article
c) A topic you are focused on
d) Your target group

13. If you want to feature a lot of content in multiple categories, on the blog home page, which layout you should use?
a) One-column
b) Two-column
c) Portfolio
d) Magazine

14. What is anchor text?
a) The title of the blog article
b) The URL of the page
c) The clickable word or phrase that links to another page
d) User-friendly content

15. Which of these strategies is used to create user-friendly content?
a) Provide summary at the beginning to get readers interested
b) Use bullets and headings to emphasize important parts of the text
c) Write short sentences and paragraphs
d) All of the above

16. Which of these helps with getting your blog pages indexed?
a) Making sure your content is optimized
b) Having a sitemap
c) Getting links
d) All of the above

17. Which of these is a self-hosted blogging platform?
a) WordPress.org
b) WordPress.com
c) Medium
d) Blogger

18. What is the disadvantage of using blog plugins?
a) Potential bugs
b) Negative effect on blog load time
c) Security issues
d) All of the above

19. Which of these is a benefit of hosted blogging platforms?
a) No possibility to customize a domain name
b) No possibility to optimize a server
c) No server installation or management
d) Control in regard to monetization techniques

20. Content planning, as a part of blogging strategy, requires creating:
a) Domain name
b) Content calendar
c) Alt text
d) All of the above

21. Images are optimized using:
a) SEO-friendly page
b) Alt Text
c) Canonical tag
d) Friendly URL

22. Which of these is used to define the target group?
a) Language
b) Location
c) Behavior
d) All of the above

23. When editing an article, you need to:
a) Highlight relevant parts of the text
b) Express strong opinion or shocking fact
c) Provide a “next step” suggestion
d) Create an outline

24. Based on general blogging guidelines, a powerful title should:
a) Create an outline
b) Highlight relevant parts of the text
c) Have relevant keywords
d) All of the above

25. Content that is optimized based on the search engine guidelines is:
a) SEO-friendly
b) SEO
c) Keyword friendly
d) Without images

26. Which of these type of hosting services is usually recommended for beginner bloggers?
a) VPS hosting
b) Dedicated hosting
c) No hosting
d) Shared hosting

27. What does front-end represent?
a) An online dashboard for blog management
b) Blog layout available to the public
c) A blogging platform
d) A content type

28. What is a blogging platform?
a) Blog layout available to the public
b) Software used to create a blog
c) A type of content
d) A compounding blog post

29. Which of these is visual content format?
a) Audio content
b) Infographics
c) Podcasts
d) All of the above

30. What does unique visits metric indicate?
a) The flow of the visits with pages viewed by the visitors
b) The number of returning visitors
c) The number of individuals who have seen the content
d) The average time spend on your blog pages per session

31. How can you invite blog visitors to interact in order to increase engagement?
a) Ask a question
b) Ask for their opinion
c) Create a challenge and invite them to participate
d) All of the above

32. Which metric can indicate how engaging your content is?
a) Average session duration
b) Referral traffic
c) New visits
d) All of the above

33. What is a conversion?
a) A CTA
b) A desired action
c) A recurring visitor
d) A type of blog content

34. What is blog hosting?
a) It is a virtual online space used to host a blog.
b) It is a blogging platform.
c) It is a content strategy.
d) It is a hosted blogging platform.

35. What do you need to consider when choosing a blog template?
a) Customization options included in the template
b) Layout of the mock-up pages
c) Latest updates and whether the template is updated regularly
d) All of the above

36. If you want to create a blog layout without any content in the sidebars, which template type you should choose?
a) One-column
b) Two-column
c) Three-column
d) Grid

37. Which of these is a characteristic of conversational writing style?
a) Use of many technical terms
b) Long sentences
c) Short sentences
d) All of the above

38. Which of these is a tactic for increasing blog engagement?
a) Organizing a community
b) Organizing an activity
c) Putting the readers in the spotlight
d) All of the above

39. When you want to show related content in a blog post, which strategy you can use?
a) Optimize blog title and the URL
b) Include internal links in the text
c) Use personalization method when writing
d) Organize a paid community for members

40. What do plugins allow?
a) Creating blog menus and categories
b) Additional customization and optimization options
c) Layout of the mock-up pages
d) Choosing between content types

41. Which of these steps is included in the process of writing an article?
a) Writing a title
b) Creating an outline
c) Proofreading and editing
d) All of the above

42. Which of these steps help you with promoting blog content on social media?
a) Creating a recognizable social media presence and sharing your blog content
b) Search engine advertising campaign
c) Using personalization method when writing
d) Optimizing blog title and the URL

43. What are the characteristics of extraordinary continent?
a) Uniqueness
b) Consistency in writing
c) Completeness of information
d) All of the above

44. Which of these can be used as a tactic to engage the readers in the intro?
a) Proofreading and editing
b) Expressing strong opinion or shocking fact
c) Providing a “next step” suggestion
d) Restating the main idea

45. Which of these factors affect mobile optimization?
a) Page load time
b) Friendly URL
c) Canonical tag
d) All of the above

46. Responsive design means that the page:
a) Has several redirects
b) Automatically adapts to the screen size
c) Automatically forwards the user to another page
d) Features custom design

47. When it comes to promoting blog content with email marketing, it is important to:
a) Find relevant blogs to promote your content
b) Use paid promotion such as social media and search engine ads
c) Start creating your mailing list from the moment your blog is live
d) Identify the contacts you want to contact during blogger outreach

48. Which of these parts of online marketing are important for successful blogging?
a) SEO
b) Email marketing
c) Social media marketing
d) All of the above

49. Which blog monetization method relies on the use of the special links with tracking codes?
a) Sponsored content
b) Affiliate marketing
c) Banners
d) All of the above

50. Which of these is a tactic used for promotion on social media?
a) Organic reach
b) Paid reach
c) Collaboration with brands
d) All of the above

Answers

1. d
2. b
3. a
4. a
5. b
6. b
7. d
8. d
9. b
10. c
11. a
12. c
13. d
14. c
15. d
16. d
17. a
18. d
19. c
20. b
21. b
22. d
23. a
24. c
25. a
26. d
27. b
28. b
29. b
30. c
31. d
32. a
33. b
34. a
35. d
36. a
37. c
38. d
39. b
40. b
41. d
42. a
43. d
44. b
45. a
46. b
47. c
48. d
49. b
50. d