15. Questionnaire

Questions

1. E-commerce is:
a) Short for email commerce
b) The transaction between a buyer and a seller in a physical store
c) The transaction between a buyer and a seller which is done through online technologies
d) Software for browsing the internet

2. A business plan is:
a) A document explaining what e-commerce is
b) A document with business goals and plans on how to reach those goals
c) Universal guidelines for setting up an online store
d) An analysis which includes website analytics and reports for the previous period

3. A good business name should:
a) Have as many keywords as possible
b) Have negative connotations
c) Be difficult to spell
d) Contain keywords and be relevant to the products

4. Which of these is a type of transaction in e-commerce business?
a) Business to business (B2B)
b) Business to customer (B2C)
c) Customer to customer (C2C)
d) All of the above

5. What is a disadvantage customers face when buying online?
a) No instant gratification
b) Convenience
c) Diversity
d) No geographical limitations

6. When you determine to set up an e-commerce business you can:
a) Create your own web shop
b) Create your own web shop and join the online marketplaces
c) Join the online marketplaces
d) Join social media

7. What should product page contain?
a) Product name, images, and description
b) Terms and conditions
c) Privacy policy
d) Blog

8. What is the number one reason for shopping cart abandonment?
a) Too long checkout process
b) Website errors
c) Requirement to create an account
d) Extra costs such as shipping, tax, etc.

9. What happens when the products are shipped through fulfillment warehouse?
a) You send the product yourself from home
b) The supplies directly send the products to the customers
c) You use a warehouse to store the inventory and ship products
d) You hire a carrier service

10. Which of these is used to promote your e-commerce business on Facebook?
a) Facebook page, groups, and ads
b) Facebook messenger
c) Google AdWords
d) “Pin it” Button

11. What are the essentials for a business plan?
a) Business name, website URL, and logo
b) Content writer, marketing expert, and administrator
c) Products and places to sell
d) Web domain and hosting

12. Which of these is a payment gateway?
a) CMS
b) Stripe
c) FedEx
d) Unbounce

13. Which of these is not a channel for online promotion of e-commerce?
a) Website
b) Social media
c) Paid advertising
d) Web hosting

14. What does a customer have to do before the e-commerce transaction is completed?
a) Accept the terms and conditions
b) Return the product
c) Participate in a giveaway
d) Register a trademark

15. What are the benefits of havinga business plan?
a) Paid advertising and Facebook page
b) Organization and time management
c) Business name, website URL, and logo
d) Special offers, discounts, and giveaway

16. What should privacy policy document contain:
a) Information about the refunds policy
b) Information on what user data you collect, how you collect them and how the user data will be used
c) Information about shipping and deliveries
d) Product information and details

17. Which of these are promotional activities you can organize on your website to promote your e-commerce business?
a) Paid advertising and Facebook page
b) Organization and time management
c) Business name, website URL, and logo
d) Special offers, discounts, and giveaways

18. What does an SSL security standard do?
a) It creates landing pages
b) It establishes an encrypted link between web server and a browser
c) It defines industry standards for payment gateway process
d) It helps to create multiple shipping options

19. When choosing an e-commerce platform, you should look for:
a) A platform that is enough for your business needs but can easily be upgraded to a more advanced solution once you need it
b) The cheapest platform you can find on the market
c) The platforms that come with free integrations
d) The online marketplaces you can join

20. Being active on Twitter can help you:
a) Monitor sales
b) Optimize blog article
c) Improve client-to-customer relationship and promote your business
d) Schedule the activities for all social networks

21. The letters “SM” in superscript next to the brand name stand for:
a) Social media
b) Search engine marketing
c) Unregistered service mark
d) Services and products

22. Which of these content formats is rapidly growing in popularity?
a) Image
b) Video
c) Ebook
d) Blog article

23. What is Google tool that can directly help you gain visibility in the local search results?
a) Google Analytics
b) Google Insights
c) Google My Business
d) Google Trends

24. A very effective way to build an email list is:
a) Having an unsubscribe button in a newsletter
b) Offering exclusive content or access to the subscribers
c) Using social media
d) Conducting an SEO audit

25. How to make sure you get the most out of social media marketing?
a) Conduct an SEO audit
b) Have a subscribe button on your website and an effective landing page
c) Create a social media strategy and be active on social media
d) Use search engine marketing ads

26. How can you nurture the relationship with the customers?
a) Use search engine ads
b) Offer special discounts for recurring customers
c) Organize a giveaway on Facebook
d) Use Twitter ads and Promoted pins

27. What is the tool that can help you conduct an SEO audit of a website?
a) Seoptimer
b) SocialOomph
c) Google My Business
d) Buffer

28. When you analyze the performance on social media, you should pay attention to:
a) The schedule for posting the ads
b) Engagement level, click-through rate, and organic vs. paid reach
c) Your website traffic
d) Visibility in the search engines

29. What is keyword research?
a) The process of discovering the keywords you will use in online marketing
b) Popular words and phrases on the internet
c) Words used in paid ads exclusively
d) The process of creating alt text and title tag

30. Which part of the product page you should optimize?
a) Product description
b) Product title
c) Product images and videos
d) All of them

31. Site structure represents:
a) The process of keyword research
b) The way your website is built
c) The paid results in the search engines
d) Site search and site speed

32. A friendly URL:
a) Isn’t related to the page content
b) Uses words such as and, but, the
c) Is readable and matches the title
d) Has only keywords and does not match the title

33. The focus of on-site SEO are:
a) Links
b) Website pages
c) Social media profiles
d) Email campaigns

34. How is title tag marked?
a) HTML
b) URL
c) H1
d) SEO

35. What to do with the page of an expired or discontinued product?
a) Use 301 redirect
b) Leave the page up
c) Use HTML title tag
d) Optimize it for mobile devices

36. What is an online marketplace?
a) An e-commerce website specialized in the sales of products in mobile apps
b) An e-commerce website specialized in the sales of product offline
c) An e-commerce website specialized in the online sales of product provided by the multiple third parties
d) An e-commerce website specialized in the sales of product on social media

37. Which tag should you use for product variations?
a) Title tag
b) Rel=canonical
c) Noindex
d) HTML

38. Link building helps with:
a) Optimizing the website
b) Improving ranking in the search engine result pages
c) Optimizing search engine ads
d) Understanding the best practices in SEO

39. Which option(s) you can use for shipping products when selling on Amazon?
a) Only you can ship products
b) Only Amazon can ship products
c) You can ship yourself or use the service fulfillment by Amazon
d) Only special agents can ship products

40. What is a buyer persona?
a) A person who is unlikely to buy from you
b) A person who follows you on social media
c) A first-time customer
d) An ideal customer

41. Which of these is a link building strategy?
a) Mobile optimization
b) Site structure
c) Product page description
d) Influencer outreach

42. How can the problem of duplicate content be solved?
a) Noindex and canonical tag
b) HTML tag
c) Title tag
d) Site structure and URL optimization

43. In affiliate marketing:
a) Merchants pay the affiliates in advance
b) Merchants do not pay the affiliates
c) Affiliates earn fix monthly salary
d) Affiliates are paid on commission

44. Which of these is used as a type of website pagination?
a) Site speed
b) Sitemap
c) Scrolling
d) Structure

45. The potential problems that can reduce the site speed are:
a) Large images and slow server
b) Product description and title
c) Product variations and tags
d) No internal links and social media integration

46. Which of these can have a negative influence on gaining recurring customers?
a) No efforts in engaging and keeping the customers
b) Free shipping with a minimum purchase value
c) Placing the products in the cart
d) Sending an inquiry through your website form

47. What is essential for mobile SEO for e-commerce?
a) Having lots of pages
b) Using a responsive design
c) Designing two versions where desktop would be a primary asset
d) Using lots of redirects

48. What are the main differences between an online marketplace and an e-commerce website:
a) Hosting and payments
b) Keywords
c) SEO audit
d) There are no differences

49. You can identify potential customers based on one of these actions. Which one?
a) Being within a certain age group
b) Buying from your competitors
c) Placing the products in the cart
d) Accessing the website via a mobile device

50. Understanding a buyer persona helps you:
a) Provide free shipping
b) With a responsive design
c) Start selling on online marketplaces
d) Create an effective online strategy

Answers

  1. c
  2. b
  3. d
  4. d
  5. a
  6. b
  7. a
  8. d
  9. c
  10. a
  11. a
  12. b
  13. d
  14. a
  15. b
  16. b
  17. d
  18. b
  19. a
  20. c
  21. d
  22. b
  23. c
  24. b
  25. c
  26. b
  27. a
  28. b
  29. a
  30. d
  31. b
  32. c
  33. b
  34. c
  35. a
  36. c
  37. b
  38. b
  39. c
  40. d
  41. d
  42. a
  43. d
  44. c
  45. a
  46. a
  47. b
  48. a
  49. c
  50. d